Recept
Fiskgryta med soltorkade tomater (Snabb, Enkel och God. Den var väl uppskattad här hemma)
- 1 paket Alaska Pollock, 400 g
- 2 dl créme fraiche
- 1 dl mjölk
- 1 msk koncentrerad hummerfond
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk pressad citronsaft
- 5-6 soltorkade tomater i olja
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl hackad gräslök
- Halvtina eller tina fiskblocken. Koka créme fraiche, mjölk, hummerfond, toatpuré och citronsaft i en vid panna.
- Finstrimla och tillsätt tomaterna i såsen.
- Skär fisken i portionsbitar. Strö över salt och lägg i fiskbitarna. sjud tills de är vita och ogenomskinliga, ca 5 min för tinade och 7 min för otinade.
- Strö över gräslök.
- Servera med ris eller pressad potatis och grönsaker.
Kommentarer
Trackback