Recept

Fiskgryta med soltorkade tomater (Snabb, Enkel och God. Den var väl uppskattad här hemma)

  • 1 paket Alaska Pollock, 400 g
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 5-6 soltorkade tomater i olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl hackad gräslök
  1. Halvtina eller tina fiskblocken. Koka créme fraiche, mjölk, hummerfond, toatpuré och citronsaft i en vid panna.
  2. Finstrimla och tillsätt tomaterna i såsen.
  3. Skär fisken i portionsbitar. Strö över salt och lägg i fiskbitarna. sjud tills de är vita och ogenomskinliga, ca 5 min för tinade och 7 min för otinade.
  4. Strö över gräslök.
  5. Servera med ris eller pressad potatis och grönsaker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0